Groene Ster LeeuwardenHome   Survivalrun


Bikkel Survivalrun 2022.

(Persbericht Bikkelrun)

De 28e Bikkelrun op 2 oktober 2022 was weer een spektakel!
Een spannende survivalrun dwars door de Groene Ster en de Grote Wielen.

Bijna 1550 deelnemers hadden zich aangemeld en stonden te popelen om ook dit jaar weer de Bikkelrun te lopen. Er werd gestreden in de wedstrijdcategorieŽn LSR (lange survivalrun van circa 20 km en 70 hindernissen), de MSR (middellange survivalrun van circa 12 kilometer), de KSR en de BSR (korte en basis survivalrun van 8 kilometer) en de recreatieve runs van 5,5 kilometer. Voor iedereen die mee wilde doen was er dus een mooie afstand.

Tegenwoordig weet bijna iedereen wat de survivalsport inhoudt. Er moet zo snel mogelijk een parcours afgelegd worden. Het is de kunst om je bandje te behouden en daarvoor dien je alle hindernissen te behalen in een zo snel mogelijke tijd.
Iedereen kan survivallen. Dat is ook wel te zien aan het deelnemersveld. Onze jongste deelnemertjes zijn 8 jaar oud. De oudste deelnemer is bijna 73 jaar oud.

Uiteraard kan een evenement als de Bikkelrun niet gehouden worden zonder de inzet van vele vrijwilligers. De organisatie bestaat uit een bestuur, maar met het opbouwen en het afbreken van het parcours en natuurlijk op de dag van de run zelf zijn bijna 400 vrijwilligers actief gezet.
En een evenement kan natuurlijk ook niet doorgaan zonder sponsoren. Technieker is al een aantal jaar de hoofdsponsor van de Bikkelrun, waar we enorm trots op zijn. Daarnaast hebben we ruim 20 sponsoren die ons financieel of in natura ondersteunen om de run te organiseren.
Zonder sponsoren en vrijwilligers geen evenement, dus de organisatie is blij dat zoveel mensen en bedrijven hebben meegeholpen om dit evenement tot een succes te maken.

Omdat vorig jaar penningmeester Aad van Kleef overleed in de nacht voorafgaand aan de run, werd de eerste groep gestart door de dochters van Aad. De eerste hindernis van de run heet vanaf dit jaar dan ook de Aad van Kleef hindernis ter nagedachtenis aan de penningmeester en als dank voor vele jaren inzet.

Het was weer een fantastische dag, met veel sportiviteit en activiteit in de Groene Ster. De organisatie bedankt alle deelnemers, sponsoren en natuurlijk vrijwilligers voor hun aanwezigheid!

Voor de overige uitslagen wordt verwezen naar de website www.bikkelrun.nl.

Volgend jaar staat uiteraard weer een Bikkelrun in de planning. Houd 1 oktober 2023 vrij in je agenda voor de 29e Bikkelrun!


Hieronder een foto overzicht van de Bikkelrun, met dit jaar vooral aandacht voor de 5,5 km route oostelijk van de kiosk.Aan het begin van de ochtend nog dreigende luchten met af en toe een klein buitje. Met vooral later op de dag veel zon. Wat een verschil met de verregende editie van vorig jaar.De starthindernis: Swingover met band.


Swingover zonder band.Bij het hondenstrandje gaan we de 5,5 km lopers volgen. (richting Tytsjerk).Onder het net door.Over het net.Over de container klimmen.En verder.Klimmen.Een prachtig decor met de HimriksmoleOver de banden klimmen.

Heel veel klimwerk en proberen droog te blijven.Het behulp van het touw over de balk.Via de ringen verder.Onder de brug door naar de overkant.Weer in de touwen.

De verder.

Via de bandenbrug naar de overzijde van de sloot en een klein stukje door park VijversburgKlimmen.Over de de balk.Onder de brug door.En weer verder.Over de muurtjes.


Pijl schieten.Mis. Een strafrondje.Het laatste klimwerk.
De finishhindernis

En dan de bel niet vergeten.
 

Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend