Groene Ster LeeuwardenHome   Survivalrun


Bikkel Survivalrun 2021.

Op deze pagina staat een fotoverslag van de 27e Bikkelsurvivalrun. Dit jaar voornamelijk van het 8  (Korte Survivalrun KSR) en 12 km parcours (Middellange Survivalrun MSR) . Deelnemers aan de Lange Survivalrun (LSR) moeten het parcours van 12 km twee keer lopen.

Ook dit jaar weer een goed georganiseerd evenement in de Groene Ster. Helaas waren de weergoden dit maal niet gunstig gestemd en zorgden voor vrijwel de hele dag regen. Voor de deelnemers geen probleem, maar voor de toeschouwers een hele uitdaging.

Evenals bij de vorige editie is de start en finish in het hart van de Groene Ster, namelijk bij de kiosk.Ondanks de regen volop drukte bij de start.Eerst warmhakken.Serieuze boomstammen worden te lijf gegaan.Klaar voor de start.Onder het net langs.Het kaf wordt van het koren gescheiden.Over de vernieuwde brug.Het bos in.Veel klimwerk in de bossen.


De oversteek naar de natuurplas.Sjorren met autobanden.Wat een samenwerking.Bij de natuurplas.Op weg naar Camminghaburen.De Âlvestêdetocht hindernis, wat bescheidener dan in het verleden. Ongeveer de helft van de bomenrij aan het fietspad is gekapt. Nu kan nog gebruik worden gemaakt van de bomen aan de linkerzijde, maar op termijn zullen deze ook worden gekapt.Veel klim-en hangwerk.Het fietspad langs het Alddiel.Ook in het groen in de woonwijk Camminghaburen zijn enkele hindernissen te nemen.

Heeche hichte.Heeche hichte.Over het Alddiel.Heeche hichte.Aan de overkant.Onder de Hoge Brug door naar de Grote Wielen.

 Copini Buitensport

p het vaste survivalparcours van Copini BuitensportOp het vaste survivalparcours van Copini BuitensportBij de Grote Wielen (Grutte Wielen). Vrijwel het gehele jaar gold voor deze zwemlocatie een waarschuwing voor blauwalg. Vandaar alleen Poatsje baaie?Poatsje baaie.Poatsje baaie.Meefietsers. Door de organisatie is een duidelijke route aangegeven zodat toeschouwer het spektakel goed kunnen volgen.

De hindernis bij de Grote Wielen. bij het surfstrand.

 De gevreesde duiker onder de Groningerstraatweg uit het parcours verdwenen. Nu is gekozen voor het tunneltje om zo weer de Groene Ster te bereiken.Veel klimwerk.Hindernis 29 "Netsjes tot it ein"

Bij de nieuwe brug bij Aqua Zoo, komen de deelnemers voor een moeilijke keus te staan.Kruipen op de wildpassage of zwemmen.Klimmen.Een trimster doet haar rondje in de Groene Ster.Op weg naar het volgende obstakel.

 Goede uitleg hoe de hindernis moet worden aangevlogen.Klimmen.Stand up paddlen .Stand up paddlen mag ook zittend.De finish hindernis.De finishbel.Drukte bij de kiosk.


 De klimstellage op het zandstrand bij de kiosk.Een deelnemer op de grote ligweide, waar momenteel groot onderhoud plaatsvindt.
Geen gelukkige planning van de gemeente.Een voordeel is dat nu de waterplassen goed zichtbaar zijn.Wetterdrave: De palletbrug.De palletburg.Dûbbele spaanske rúter, de hindernis bij het naaktstrand.De palletbrug wordt na verloop van tijd wat uitgetrapt, waardoor het steeds lastige wordt voor de deelnemers.Op de aardenwal bij het naaktstrand.

Deelnemers verlaten het naaktstrand.Met zandzakken sjouwen op de uitzichtheuvel.En weer naar beneden.Of hindernissen op het hondenstrandje wel zo'n goed idee is?Een prijsuitreiking bij de jeugd.Direct na de passage van de bezemloper wordt met de afbraak van de hindernissen begonnen.Een prijsuitreiking.

Aan het einde van de dag nog een heuse file.
 

Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend