Groene Ster LeeuwardenHome  

Persbericht
september 2018
25e Survivalrun van Leeuwarden
'de uitdaging voor BIKKELS'

Op zondag 7 oktober 2018 start in Leeuwarden de 25e editie van de Survivalrun Leeuwarden, dit jaar vanwege het 25-jarig jubileum van de run en de Culturele Hoofdstad een speciale uitvoering.

De Survivalrun-sport is een veelzijdige buitensport, die hardlopen combineert met hindernissen. Het is een uitdagende sport waarbij kracht, conditie, souplesse, techniek en doorzettingsvermogen belangrijk zijn. Want naast het lopen en de hindernissen speelt ook de ‘strijd tegen de elementen’ een belangrijke rol. Water, wind en temperatuur kosten extra kracht tijdens een survivalrun.

Bikkelrun heet dit jaar Recruitmenthuis Bikkelrun
Vanwege de jubileum editie en vanwege het feit dat Leeuwarden - Fryslân Culturele Hoofdstad van Europa is, wordt de Bikkelrun dit jaar eenmalig in het centrum van Leeuwarden gehouden met start en finish op het Wilhelminaplein (in de volksmond Zaailand).

Tijdens deze 25e editie hebben wij ook een nieuwe hoofdsponsor en wel Recruitmenthuis, gevestigd in Leeuwarden. Dit bedrijf in arbeidsbemiddeling (detachering/werving & selectie/payroll) is al een aantal jaren één van de grote sponsoren en nu dus dé hoofdsponsor op het wedstrijdshirt. Wij zijn erg blij om hun naam aan deze jubileum editie te mogen verbinden; wat is er mooier dan tijdens een jubileum editie een bedrijf uit eigen stad als hoofdsponsor te kunnen presenteren.

Deelname
Deelname is mogelijk voor wedstrijd atleten die strijden in de landelijke competitie van de SBN (Survival Bond Nederland). Verder is het mogelijk om op recreatief niveau het 7 km parcours te doen. De uitdaging van een survival run is het finishen met bandje!

Nederlands kampioenschap
Omdat het een speciale (stads) editie is, hebben wij een beperkt aantal categorieën en besteden wij alle aandacht aan het Nederlands Kampioenschap Middellange Survival run (MSR), dat over een parcours van 12 km wordt gehouden. Via de binnenstad, richtingen het noorden, Leeuwarderbos terug via Bilgaard, Rengerspark.

Daarnaast is er een parcours van 7 km voor recreanten met licentie, waaronder ook de wedstrijdjeugd van 15 tot 17 jaar en recreanten zonder licentie, ook op het 7 km parcours voor zowel individuele- als koppel deelname.
Ongeveer 1600 deelnemers kunnen hun kracht, souplesse, uithoudingsvermogen en niet te vergeten hun sportiviteit testen op deze twee afstanden.

Maak het mee
Dit evenement is niet alleen een belevenis voor de sporters. Bijna alle deelnemers nemen supporters en verzorgers mee. Voor het “gewone” publiek is er meer dan genoeg te zien langs de kant. Er is ook een fietsroute, zódat u veel van activiteit op de hindernissen van dichtbij kunt zien.

Starttijden
Vanaf 9.15 uur zal er op het Wilhelminaplein om de 3 minuten een groep deelnemers van start gaan. Er wordt tot ongeveer 14.00 uur gestart, afhankelijk van het aantal inschrijvingen. Ook de finish is op het Wilhelminaplein, onze Friese buren: Stichting Survival Kootstertille bouwt deze spectaculaire hindernis. Een mooi staaltje Mienskip waar we trots op zijn.Website
Meer informatie is te vinden op: bikkelrun.nl. Natuurlijk zijn wij ook actief op sociale media: Facebook  Twitter
 
Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend